Emolehmien esittely

Ylämaankarja on laumana hyvin matriarkaalinen. Sonni on toki lauman kuningas ja lellipoika, mutta sen aivokapasiteetti ei oikein riitä käytännön johtotehtäviin. Siksi onkin paikallaan esitellä tarkemmin pienen karjamme fiksut ja persoonalliset emot.

Henriet of Pantti

Lauman kiistaton kuningatar ja yksinvaltias. Ryhti ja olemus huokuvat jo sellaista karismaa, ettei kenellekään jää epäselväksi kuka laumassa määrää. Henriettan terävää älyä ei voi kuin hämmästellä, se oppii asiat kerrasta, ja sen harhauttaminen on lähes mahdotonta. Äkkipikainen ja kiukutteleva luonne vaatii ihmisiltäkin tarkkaavaisuutta. Jos Henrietta on noussut aamulla väärällä jalalla, niin sitä ei kannata turhaan ärsyttää. Johtajana kuitenkin oikeamielinen ja tasapuolinen, kunhan kukaan ei rupea ryppyilemään.

.................................................................................................................

 

Carolina 2nd of Brunnila

Me kutsumme Carolinaa yksinkertaisesti Mammaksi. Mamma on lauman vanhin. Askel on jo hidastunut sen verran, ettei nuorempien vauhdissa tahdo pysyä, mutta viisaana ja kokeneena Mamma pärjää. Kun muu lauma saa hepulin syystä tai toisesta ja juoksee muutaman kerran laitumen päästä päähän, niin Mamma seuraa riehumista rauhallisesti märehtien. Mamma elää aika lailla erakkona, välttelee kaikenlaisia konflikteja ja saa yleensä ollakin rauhassa. Lempeä, viisas ja jälkikasvustaan huolehtiva Muumimamma, vain käsilaukku puuttuu!

..................................................................................................................

 

Annie of Ryehill

Hulvaton persoona, jolle eriparisarvet sopivat kuin nenä päähän. Annie on hössöttäjä, jonka jakaus ei ole koskaan suorassa. Annie löytää jokaisesta päivästä aina jotakin suurta draamaa. ”Voi herran jestas! Tulkaa äkkiä kaikki katsomaan, nyt on jotakin todella epäilyttävää tekeillä, isännällä on uusi pipo!” Muu lauma on jo tottunut Annien säntäilyyn eikä hysterian lietsonta joka kerta onnistu, mutta Annie on silti eräänlainen lauman vahtikoira. Hellyydenkipeä ja ihmisrakas halinalle, joka on lauman arvoasteikossa varsin alhaalla.

................................................................................................................

 

Fairie of Ryehill

Keiju on vilkas, rohkea ja nätti tyttö, joka on laumahierarkiassa pikkuhiljaa noussut ylimpään kastiin. Pystypäinen, älykäs havainnoitsija, joka miettii hiukan ennen kuin syöksyy tilanteisiin mukaan. Hyvin luotettava ja selväpäinen ihmisiä kohtaan, sekä hellä ja huolehtivainen emo vasikoilleen. Keijun paras kaveri on Camilla-sisko.

..................................................................................................................

 

Camille of Ryehill

Camillaa pidimme pitkään arvaamattomana ja hiukan vihaisena, koska se ei aluksi antanut koskea päähänsä. Jos yritti harjata otsatukkaa, sai melko varmasti sarvesta näpeilleen. Jossakin vaiheessa tajusimme mistä tämä johtui. Camilla ei yksinkertaisesti nähnyt kunnolla pitkän otsatukkansa alta, ja ihmisen ojentuva käsi oli sille uhkaava varjo, joka vilahti näkökentässä. Tällä hetkellä Camillaa saa rapsuttaa päästä, korvista ja joka paikasta. Camilla on osoittautunut tasapainoiseksi ja rauhalliseksi lehmäksi, joka on arvoasteikossa heti seuraavana Henriettan jälkeen. Camillan sarvet eivät kaarra paljonkaan ylöspäin, joten sarvien kärkiväli on levein koko laumassa.

.................................................................................................................

 

Mairi Dubh 4. of Riverhill

Mairia on vaikeaa saada talvella kuvatuksi ilman, että sen pää on paalihäkissä. Tämä selittääkin pitkälti sen, että Highland-emoksi Mairi on aikamoinen kolossi. Luonteeltaan Mairi on kuitenkin ujo ja kiltti, ei ollenkaan johtaja-ainesta. Mairilla ei ole oikein käsitystä valtavasta koostaan, vaan se luulee yhä olevansa söpö pikkuvasikka. Se pysyttelee laumassa enemmän taka-alalla ja tarkkailee tilanteita, mutta ruokajonossa Mairi pitää hyvin puolensa.

.................................................................................................................

 

Susanne 3 Chaisfion of Riverhill

Sussu on helppo erottaa kauempaakin valkoisen ”maitoläikän” ja vetävän kävelytyylin ansiosta. Sussu on rohkea ja utelias tyttö, mutta joskus hiukan äkkinäinen liikkeissään. Sussu ehti viisivuotiaaksi ennen kuin sai ensimmäisen vasikkansa, mutta hoiti sitten sitä kuin silmäteräänsä. Ruoka maistuu liiankin hyvin, aivan kuten siskolleen Mairille. Nämä kaksi viihtyvät hyvin yhdessä.

.................................................................................................................

 

Carolina 4th of Riverhill

Pikku-Carolina on Mamman tytär. Siinä on paljon äitinsä luonnetta, samanlainen omien polkujen tallaaja ja metsässä kuljeskelija. Rapsutus ja harjaaminen saavat Carolinan vaipumaan täydelliseen nirvanaan. Kukaan muu lehmistä ei osaa nauttia siitä samanlaisella estottomuudella. Hyvä emo vasikoilleen, kiltti ja luotettava ihmisiä kohtaan.

 


Yhteystiedot

Vuorusluoma Highland

Koskenkorvantie 501
66350 Tainus

040 5377835 / Sari
0500 866780 / Mika