Kaikki joukolla tuottamaan halvempaa ruokaa!

28.07.2016 12:29

Rekossa puhkesi keskustelu siitä, onko ruokapiireissä myytävä ruoka liian kallista, ja ovatko tuottajat ahneita, jos ruoka maksaa Rekossa enemmän kuin kaupassa. Pitäisihän homman toimia nimensä mukaisesti reilusti (REjäl KOnsumtion).

Jäin miettimään kuluttajan kannalta vaihtoehtoa liian kalliille ruoalle. Otan tässä esimerkiksi lihan, koska olen itse lihantuottaja.

Eräs tapa saada halvempaa lihaa olisi kasvattaa ne eläimet itse. Puhdasta ja taatusti tuoretta.

Jauhenliha on nykyään suosittua, ja netti on pullollaan käsittelyvinkkejä.

Esim.  https://www.vauva.fi/keskustelu/2437863/pesetko_jauhenlihan_ennen_kypsennysta 

Jauhenlihan hinta on tosin painettu jo niin alas, että me päädyimme ylämaankarjasta tehtyyn jauhelihaan. Eihän se ole samaa kuin aito jauhenliha, mutta ainakin eläimet ovat kauniimpia.

Miinuksena ylämaankarjalla on ne sarvet, joita ei voi syödä.

Nautasikaa en suosittele aloittelevalle kasvattajalle. Se on luonteeltaan äksy ja kiukutteleva. Sikanauta on ymmärtääkseni huomattavasti rauhallisempi eikä vaadi niin paljon tilaa.

Kummankaan ruokinnasta minulla ei kokemusta, mutta luulisin niiden olevan kaikkiruokaisia, eli paljon helpompia kuin ylämaankarja, jolle pitää aina olla sitä ruohoa.

Jos meillä kaikilla olisi takapihalla kasvamassa pihvivärkit, perunat ja pikkuinen vehnäpelto, niin ehkä se ruoan hinta saataisiin painettua vieläkin alemmaksi.

Eli nyt kaikki joukolla kokeilemaan ruoan tuottamista!

-Mika-


Yhteystiedot

Vuorusluoma Highland

Koskenkorvantie 501
66350 Tainus

040 5377835 / Sari
0500 866780 / Mika